No a la sentència del Tribunal Suprem Llibertat pels presos polítics catalans

Una sentència contra la llibertat de tothom, independentistes i no.
L’Estat espanyol, mitjançant seu Tribunal Suprem, condemna per sedició als presos polítics catalans, aplicant penes elevades, de fins a 13 anys de presó.
Denunciem aquest gravíssim atac a les llibertats fonamentals i al sentiment d’independència del poble català.
Els jutges del Suprem, finalment no han pogut aplicar el delicte de rebel·lió. No han pogut provar, en efecte, allò que era evident: les movilitzacions catalanes pel dret a decidir no han emprat la violència. Sí l’han hagut de patir, amb la repressió policial abans, durant i deprés de l’1-O. No hi ha rebel·lió, però ha estat per aquesta imputació que els acusats han estat 2 anys a presó preventiva, sense poder acudir als Parlaments, espanyol i europeus, per als quals havien estat escollits, violant els seus drets i els de qui els van votar.
Tanmateix, el Suprem ha condemnat a representats del poble català, com Oriol Junqueras, Raül Romeva, Josep Rull, Jordi Turull, Joaquim Forn, Carme Forcadell i Dolors Bassa i als líders de l’ANC i d’Òmnium Cultural, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, a llargs anys de presó pel delicte de sedició. Es considera sedició, titllant-lo com a “aixecament tumultuari”, l’exercici del dret de reunió i manifestació. Suposa un fet i un precedent molt greu que obre el camí a la criminalització de tot moviment de protesta contra l’ordre constituït. No només ho diem nosaltres, ho diuen experts juristes i antics membres del Tribunal Suprem.
No obstant, aquesta sentència és també l’expressió de l’agudíssima crisi de la política i del règim espanyol. Han condemnat a representants parlamentaris en l’exercici de les seves funcions. Han violat els seus mateixos criteris democràtics. Més en general, demostren la seva abosulta incapacitat de gestionar per via política la crisi del seu Estat.
És una crisi que, entre d’altres coses, planteja també l’exigència de pensar en un nou marc de lliure autodeterminació, solidaritat i cooperació de tots els pobles ibèrics contra aquest règim decadent sota la seva rància monarquia.
Ara mateix, és important la resposta de totes les persones sensibles als valors de justícia i llibertat, no només a Catalunya, sinó a tots els indrets de la Península. Tant aquells que estan a favor, com nosaltres, d’una República lliure de Catalunya, com aquells que no ho estan, tots tenim l’interès d’unir-nos per manifestar la defensa dels drets bàsics atacats per aquesta sentència.

14 d’octubre de 2019